Teater Vestvolden har i mange år haft til huse i en nedlagt brødfabrik på en sidevej væk fra centrum af Hvidovre. Herfra har teatret primært fungeret som et turnerende teater frem til 2012. Siden sæson 2013 har Teater Vestvolden målrettet og strategisk søgt hen imod at blive et teater, der opfører størstedelen af sine forestillinger stationært i Hvidovre.

I samarbejde med Hvidovre Kommune har Teater Vestvolden sideløbende arbejdet på at finde en anden og mere synlig lokalitet i byen, som er bedre egnet til at præsentere og opføre teater for byens borgere. Projektet er lykkedes med Hvidovre kommunes etablering af et nyt teater i det ombyggede kulturhus Risbjerggård i Hvidovre Bymidte. 

Transformation af bymidten

Hvidovre gennemfører i disse år en større transformation af bymidten, der rummer rådhuset, Hvidovre bibliotek, medborgersal og den gamle kulturinstitution Risbjerggård, som bliver omdannet til et nyt kulturcenter med Teater Vestvolden som midtpunkt. 

Nyt teater

Teater Vestvoldens ny teater vil rumme to teatersale, værksted, kontorer og skuespillergarderober, som tilsammen skaber rammen for det fremtidige teaterhus. Det ny teater er under opførelse, og vil efter planen stå klar til at byde publikum velkommen i september 2022 med repremiere på teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuters klassiker Zappa.

Ud over Teater Vestvolden vil kulturhuset Risbjerggård også huse et spisested, en teaterhave og en åben scene og foreningssal.

Teater i moderne rammer
Opførelsen af et nyt teater i Hvidovre er med til at understøtte Teater Vestvoldens strategi som børne-, ungdoms- og familieteater i Hvidovre, der er en kraftfuld medspiller i det lokale kulturliv i byen og samtidig formår at række ud til børn, unge og voksne fra hele Sjælland.