Billetter Teater Vestvolden Hvidovre
Repertoire Teater Vestvolden Hvidovre

Kære far

Et sidste farvel

Rå og poetisk forestilling om menneskelig afmagt og skyld.

En midaldrende, fremgangsrig mand i reklamebranchen rammes af livet, da hans voksne datter har forsøgt at begå selvmord og efterlader et afskedsbrev, som er et anklageskrift mod sin far.

‘Kære far’ bliver fremført af skuespiller Ulver Skuli Abildgaard, som publikum i Hvidovre kender ikke bare fra de mange film og tv-serier, hvor han har medvirket, men også for sin rolle i Teater Vestvoldens populære dramatisering af Bjarne Reuters Zappa.

Med sig på scenen har Ulver Skuli Abildgaard selskab af sin datter Ulla Abildgaard, som er skuespiller og sanger. Sammen fortæller far og datter en historie baseret på en datters selvmordsbrev til sin far i en ekstremt rørende og musisk fortælling om jagt efter identitet og mening i livet.

BAGGRUND

Hver dag begår 2 personer selvmord i Danmark. Det er over 600 på årsbasis. Det er 3 gange mere end antallet af trafikdræbte.

Hvert selvmord eller selvmordsforsøg har mindst 6 nære slægtninge eller bekendte. Det antages at der hvert år er 6500 selvmordsforsøg. Det betyder at over 30.000 mennesker hvert år berøres direkte af selvmord eller selvmordsforsøg.

Forskere påpeger, at hvert 5. dødsfald blandt unge (15-24 år) skyldes selvmord, og en undersøgelse har vist at 40% af alle 15-24 årige har haft selvmordstanker. Selvmord er den anden hyppigste dødsårsag blandt de 30 – 39 årige. 

Forestillingen Kære far – et sidste farvel er baseret på et virkeligt selvmordsbrev fra en datter til sin far:

“Hvad er det for et elendigt liv, man knokler, man græder, griner, elsker, hader, mens virkeligheden bare drøner derudaf med 180 km i timen, og man bliver sat af, med et stort skrigende hul i brystet.”

BRUGERANMELDELSER

Ingen anmeldelser.
Skriv anmeldelse

Læs anmeldelser

Ingen anmeldelser.

SPILLEPERIODE

24 okt – 1 nov 2020

SPILLEDAGE

Tir. – tor. kl. 10.30 & 13, fre. kl. 10.30., lør-søn. kl. 15

ALDER

Fra 14 år

VARIGHED

55 min. (uden pause)

MEDVIRKENDE

Ulver Skuli Abildgaard (skuespiller)
Ulla Abildgaard (sanger og skuespiller)

MANUSKRIPT
‘Smutsiga ögon’ af Rolf Börjlind og Stefan Sauk

OVERSÆTTELSE
Ulver Skuli Abildgaard

GÆSTESPIL
Limbus Teatret