• Lene og Lillebror på Teater Vestvolden

Lene & Lillebror

2019-02-27T19:52:27+00:0018. september , 2017|
Billetter Teater Vestvolden Hvidovre
Repertoire Teater Vestvolden Hvidovre

LENE OG LILLEBROR

Hvad skal vi lege?

Lene og Lillebror mødes i teaterbussen gennem et gammelt fjernsynsapparat på tværs af tiden. Med animationer, nyskrevet musik og sange støder fortid og fremtid sammen og bliver til et magisk nu.

Lene og Lillebror præsenterer den originale Lillebror-dukke i selskab med Lene, som bliver spillet af skuespiller Lene Hummelshøj. Forestillingen er skabt i samarbejde med DR for børn fra 4-7 år og deres voksne.

Der indgår teaterrøg i forestillingen. Røgen er ganske ufarlig for både børn og voksne.

Lene og Lillebror spiller i Teaterbussen.


Miniudstilling og legerum med Lene og Lillebror

I forbindelse med forestillingen Lene og Lillebror åbner Teater Vestvolden en lille miniudstilling og et spillerum med legetøj og sjældne rekvisitter, der fortæller historien om DRs navnkundige Lillebrordukke.

Udstillingen om Lillebror viser de gamle rekvisitter fra DRs arkivmateriale og billeder, der afslører hvordan teater Vestvoldens Lillebror dukke er blevet lavet som en tro kopi af den originale dukke af DRs værksteder. Publikum kan desuden se Lillebrors originale klaver, kaffekanden og spilledåsen og høre smagsprøver på de gamle Ingrid og Lillebror-sange fra de gamle programmer.

Som en del af udstillingen er etableret et spillerum, hvor man kan møde eksempler på legetøj og spil gennem tiden. Her er hinkeruden, Ludo og Kinaskak og brætspil fra dengang i 60’erne og 70’erne, hvor Lillebror var fremme. Men der er også nyere legetøjssager som He-man-figurer og computerspil.

“Vi har lavet udstillingen for at hylde Lillebror, men også fordi forestillingen handler om at lege sammen. Derfor synes vi, det er sjovt at se, hvad man har leget med gennem tiden fra Lillebror og op til i dag,” siger teaterchef Stephan Pollner.

I modsætning til gængse udstillinger, så må man røre ved alt, der er stillet frem i spillerummet. Det er faktisk meningen, at man sætter sig ned efter forestillingen og tager hul på at lege med de udstillede spil og legetøj sammen med børn og børnebørn. Og imens kan man jo nyde et bægre friske popcorn eller spise sig en is som kan købes i baren. Entre til udstillingen og legerummet er inkluderet i billetten til forestillingen Lene og Lillebror.


En foretilling om at være sammen

Teaterchef Stephan Pollner fortæller om idéen bag Lene og Lillebror:

“Vi rejser med Lillebror tilbage til fremtiden, hvor han støder ind i vores nutid og møder Lene, som rejser rundt og forsker i “gamle dage.” De kommer fra hvert deres sted, men derfor kan man jo sagtens både lære af hinanden, lege sammen og finde melodien,” siger Stephan Pollner, som er medskaber af forestillingen, der med nyskrevne sange og animationer og med stor respekt og kærlighed til de oprindelige tv-programmer, vækker lillebror til live i 2018.

Det er da med en sund portion ærefrygt, vi kaster os over at arbejde med en så velkendt figur, og det er vigtigt, at Lillebror er, som folk kender ham. Stykket er en hyldest til Lillebror, og vi prøver at føre ham op til nutiden med vores stykke. Men der er også meget, der er som før. Lillebror er stadig fuldkommen som man kender ham for i tv-programmerne, fræk og helt sin egen, som han altid har været – og skal være. For han er sig selv!,” siger teaterchef Stephan Pollner.

SPILLEPERIODE

Afventer ny spilleperiode

SPILLEDAGE

ALDER

Fra 4 år

VARIGHED

40 min. (uden pause)

HVOR?

Teaterbussen ved Teater Vestvolden, Høvedstensvej 49, 2650 Hvidovre

4 Stjerner Teater Vestvolden Hvidovre

Der en særlig forventningens glæde, da dagens børn og deres forældre begiver sig op af trappen til Teaterbussen. Ind i et af Danmarks mest intime scenerum. Den legende fantasi og kreativitet gennemstrømmer i stedet forestillingens udvikling.

Scenekanten

5 Stjerner Teater Vestvolden Hvidovre

Med masser af finurlige effekter fortælles historien om den vigtige værdi i at lege med fantasien, og skønt er det at se hvor meget børnene fanges af den teaterleg der foregår på scenen.

XQ28

Viola på 3 år, synes Lillebror er lidt fjollet, men er glad for at rokke med på hans sange. Storesøster Vigga på 8 år... synes til gengæld det er fedt lavet, at lillebror ved hjælp af røg og lys og lys pludselig undslipper fortidens indespærring i det gamle TV apparat.

Børn i byen

GALLERI

MEDVIRKENDE
Lene Hummelshøj, Ernesto Piga Carbone og Lillebror

ISCENESÆTTELSE
Stephan Pollner

MANUSKRIPT
Lene Hummelshøj, Jesper B. Karlsen og Stephan Pollner

IDÈ OG FORESTILLINGSKONCEPT
Teater Vestvolden

LILLEBROR-DUKKE
DR

TEKNIK
Gert Christoffersen

MUSIK
Mathias Nielsen

SCENOGRAFISK KONSULENT
Annika Nilsson


FILM/ANIMATION

Frederik Lindgren

TEGNINGER
Chapper

KALENDER

  • Open Mic

  • Taynikma – Skyggens vilje

  • Freddy og far

  • Indfødsretsprøven

  • Mathilde Falch