Scene Teater Vestvolden Hvidovre

Teater Vestvolden Hvidovre

Teater Vestvolden er Hvidovres teater med masser af forestillinger, events og kulturarrangementer på plakaten.

Publikum kender os som et hyggeligt teater, der også tør sætte vigtige historier og emner på scenen.

Det er altid den gode historie, der er i centrum, ofte fortalt i et visuelt overraskende univers og med et særligt twist, som i form, udtryk eller genre er med til at udvikle hver forestilling.

Vores håb er at skabe forestillinger der sætter tanker igang, berører og overasker og som selvfølgelig kan opleves af alle på tværs af generationer.

Professionelt producerende teater

Som professionelt producerende egnsteater i Hvidovre, præsenterer Teater Vestvolden hver sæson min. to egenproduktioner skabt af et professionelt hold af scenekunstnere.

Vi elsker godt teater. Jo længere et liv og jo flere publikummer en forestilling kan nå, jo bedre.

Teater Vestvolden har derfor ved flere lejligheder skabt samproduktioner med andre teatre inden for den danske scenekunstbranche, og genopsat tidligere sæsoners forestillinger til glæde for et endnu større publikum.

Teater Vestvoldens forestillinger tager ofte udgangspunkt i kendte klassiske titler som teatrets populære dramatisering fra sæson 2015 af Bjarne Reuter-klassikeren Zappa, men også nye titler og fortællinger som den anmelderroste Et mærkeligt skib og Taynikma – skyggens vilje. Alle tre titler har været genopsat flere sæsoner på teatret.

Vi spiller typisk i dagtimerne på hverdage for skoler og institutioner og andre interesserede og igen om aftenen på udvalgte spilledage, mens weekenden kan byde på forestillinger både formiddag, eftermiddag og aften.

Vi spiller op mod 150 forestillinger i løbet af en teatersæson, og det hele foregår selvfølgelig i Hvidovre.

Teatret drager også på turné i vores Teaterbus.

Hold øje med aktuelle og kommende forestillinger i repertoiret.

Teater + meget mere

Første onsdag i hver måned sætter vi strøm til mikrofonen med Open Mic, hvor kendte komikere og nye talenter fyrer den af med masser af upassende underholdning. Navne som Christian Fuhlendorff, Ruben Søltoft, Simon Talbot og Linda P har tidligere lagt vejen forbi Vestvoldens Open Mic.

Teatret byder selvfølgelig også på gæstespil og nye tiltag for publikum i Hvidovre og på hele Vestegnen.

Salene

Teater Vestvolden råder over to teatersale og en lille café scene.

Hovedscenen er en moderne black-box-teatersal med plads til 160 publikummer designet til at bringe publikum helt tæt på de store oplevelser. På hovedscenen produceres der for det meste teater for unge, men også større familieforestillinger og Jule Varieté

Anneksscenen “Nøøj, det’ for børn” er etableret i en sal med kun 70 siddepladser, der sikrer en hyggelig og intim oplevelse for børn og børnebørn i selskab med deres voksne.

Café scenen har plads til omkring 60 siddende gæster ved de runde borde i teatrets hyggelige café og afholder diverse kulturarrangementer som En stjernestund, poetry slam og livemusik med nogle af de bedste navne inden for dansk underholdning og kultur og gerne i samarbejde med andre kultur udbydere i Hvidovre og på Vestegnen.

Teatercafé

Cafeen åbner en time før forestillingen, og menukortet tæller ud over kaffe og øl, vin og vand, masser af nyristede popcorn, chokolade, is og snack.

Vi kan se, at vores gæster nyder den helt særlige atmosfære, inden dørene går op til teatersalen, og mange vælger også at blive hængende efter tæppefald for at synke indtrykkene fra forestillingen og vende oplevelsen sammen.

Besøgende fra skoler og institutioner er velkomne til at nyde medbragt forplejning i cafeen, som er lukket for salg i dagtimerne på hverdage.

Turné i Teaterbus

Teater Vestvolden spiller stationært i Hvidovre, men kører samtidig land og rige rundt i den farverige og fantasifulde Teaterbus, som er en af
Danmarks eneste mobile teater sale for børn.

Teaterbussen viser Teater Vestvoldens egne lidt mindre forestilliner som Chappers rumrejse og Lene og lillebror

Udvalgte forestillinger præsenteres også som samproduktioner med kolleger fra børneteaterscenen.

Klik og læs mere om Teaterbus.

Egnsteateraftale og evaluering

Teater Vestvolden er en selvejende institution støttet af Hvidvore Kommune. Kommuner og teatre indgår fireårige egnsteateraftaler, som godkendes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Slots- og Kulturstyrelsen. Her kan du læse Teater Vestvoldens Egnsteateraftale 2021-2024.

Staten refunderer op til 40 % af af kommunernes driftstilskud til egnsteatrene. Refusionen fra staten til Hvidovre Kommune var i 2017 på 36,3 %. Staten har udfærdiget en evaluering af Teater Vestvolden som Hvidovres professionelt producerende teater.

Lån af lokaler

Det er muligt at låne lokaler til kulturelle arrangementer. Send en skriftlig ansøgning til post@teatervestvolden.dk.

Teatret har et højt aktivitetsniveau og kan derfor kun uldåne lokaler i begrænsede perioder. Det er en forudsætning, at det pågældende arrangement har afsæt i teatrets scenekunstneriske profil og overordnede strategi i henhold til Teater Vestvoldens egnsteateraftale med Hvidovre Kommune.

Lidt historie

Teater Vestvolden er et dansk Teater, der blev etableret i 1980 som Hvidovre Børneteater. Fra 1984 fik teatret status af egnsteater i Hvidovre, Brøndby og Rødovre Kommune under navnet Teater Vestvolden.

I 1989 overtog Hvidovre Kommune alene egnsteateraftalen med teatret.

Birgit Gad var en af initiativtagerne til Teater Vestvolden og leder af teatret frem til 2001, hvor hun blev afløst af teaterleder Nanni Theill.

Siden juni 2011 har skuespiller og producent Stephan Pollner været teaterchef.

Teater Vestvolden flyttede ind i de nuværende lokaler i 1996. Men var frem til 2011 fortrinsvis et turnerende teater. Den gamle brødfabrik på Høvedstensvej 45, har gennem mange år lagt hus til teatret.

Teater Vestvolden er en kraftfuld medspiller i Hvidovres kulturliv og tilbyder bl.a dramaskole for byens børn og unge.

Hvert 4. år indrages teater interesserede borgere ligeledes i en større teaterproduktion der dykker ned i de lokale historier.