Teater med et twist 2018-03-23T13:54:41+00:00

Professionelt producerende teater

På Teater Vestvolden brænder vi for at levere de gode fortællinger og de vigtige historier for børn, unge og deres voksne.

Som professionelt producerende teater præsenterer vi hver sæson 2-3 nye egenproduktioner skabt af et professionelt hold af scenekunstnere.

Forud for hver ny forestilling er gået op mod halvandet års arbejde fra den første idé til udvikling af manuskript, scenografi, lyd- og lysdesign og iscenesættelse til færdig produktion.

Teater med et twist

Det er den gode historie, der er i centrum, ofte fortalt i et visuelt overraskende univers og altid med et særligt twist, som i form, udtryk eller genre fra idéskabelsen er lagt ned over hver forestilling.

Det er altid vores mål at skabe teateroplevelser, der rammer og rører på tværs af alle aldre, og vi bestræber os altid på at vise det velkendte på nye og anderledes måder og skabe et forfriskende moment til de historier, vi fortæller.

Netop dette twist er blevet Teater Vestvoldens umiskendelige aftryk.

Repertoire

Repertoiret tager ofte udgangspunkt i kendte titler som teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuter-klassikeren Zappa, men også nye fortællinger som den anmelderroste Et mærkeligt skib og Taynikma – skyggens vilje.

Vi spiller typisk i dagtimerne på hverdage for skoler og institutioner og alle andre interesserede og igen om aftenen på udvalgte spilledage, mens weekenden kan byde på forestillinger både formiddag, eftermiddag og aften.

Hold øje med aktuelle og kommende forestillinger i repertoiret.

Teater + meget mere

Teater Vestvolden er mere end et teater i traditionel forstand. På plakaten finder du altid masser af comedy, gæstespil og kulturarrangementer.

Første onsdag hver måned sætter vi strøm til mikrofonen med Open Mic, hvor kendte komikere og nye talenter fyrer den af med masser af upassende underholdning. Navne som Christian Fuhlendorff, Ruben Søltoft, Simon Talbot og Sanne Søndergaard har tidligere lagt vejen forbi Open Mic.

Stjernestund er en programrække, der præsenterer nogle af de største navne inden for dansk film og tv og hver sæson byder på gæstespil og nye tiltag for publikum i Hvidovre og på hele Vestegnen.

Turné i Teaterbus

Teater Vestvolden spiller stationært i Hvidovre, men kører også land og rige rundt i de farverige og fantasifulde Teaterbusser, som er Danmarks eneste mobile teatre for børn og unge.

Teaterbusserne viser Teater Vestvoldens egne forestillinger som Chappers rumrejse og Lene og lillebror, men også co-produktioner af kolleger fra børneteaterscenen.

Klik og læs mere om Teaterbusserne.

Scene for børn

Nøøj, det’ for børn er Teater Vestvoldens nye initiativ for børn og deres voksne. Formålet er at introducere nogle af de bedste danske børneforestillinger for byens børn og præsentere vores egne turnéforestillinger, som normalt spiller i Teaterbussen, på en intim og hyggelig scene på teatret, hvor både små og store kan komme helt tæt på magien.

Se alle forestillinger på Nøøj det’ for børn under repertoiret.

Salene

Teater Vestvolden råder over tre sale.

Hovedscenen er en moderne black-box-teatersal med plads til 150 publikummer designet til at bringe publikum helt tæt på de store oplevelser. På hovedscenen produceres der for det meste teater for unge, men også større familieforestillinger.

Anneksscenen Nøøj, det’ for børn er etableret i en nyrestaureret sal med kun 50 siddepladser, der sikrer en hyggelig og intim oplevelse for børn og børnebørn i selskab med deres voksne.

Foyerscenen har plads til omkring 60 siddende gæster ved de runde borde i teatrets hyggelige café og afholder diverse kulturarrangementer som stand-up, musik og Stjernesund med nogle af de toneangivende navne inden for dansk kunst og kultur.

Teatercafé

Cafeen åbner en time før forestillingen, og menukortet tæller ud over kaffe, vin og vand masser af nyristede popcorn, chokolade, is og snack.

Vi kan se, at vores gæster nyder den særlige atmosfære, inden dørene går op til teatersalen, og mange vælger også at blive hængende efter tæppefald for at synke indtrykkene fra forestillingen og vende oplevelsen sammen.

Besøgende fra skoler og institutioner er velkomne til at nyde medbragt forplejning i cafeen, som er lukket for salg i dagtimerne på hverdage.

Lån af lokaler

Det er muligt at låne lokaler til kulturelle arrangementer. Send en skriftlig ansøgning til post@teatervestvolden.dk.

Teatret har et højt aktivitetsniveau og kan derfor kun låne lokaler ud i begrænsede perioder. Det er en forudsætning, at det pågældende arrangement har afsæt i teatrets scenekunstneriske profil og overordnede strategi i henhold til Teater Vestvoldens egnsteateraftale med Hvidovre Kommune.

Egnsteateraftale og evaluering

Staten yder støtte til Hvidovre Kommunes driftsudgifter til Teater Vestvolden som byens professionelt producerende egnsteater. Kommuner og teatre indgår fireårige egnsteateraftaler, som godkendes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Slots- og Kulturstyrelsen. Her kan du læse Teater Vestvoldens egnsteateraftale for 2017-2020. Staten refunderer op til 40 % af kommunernes driftstilskud til egnsteatrene. Refusionen fra staten til Hvidovre Kommune var i 2017 på 36,3 %. Staten har udfærdiget en evaluering af Teater Vestvolden.

Lidt historie

Teater Vestvolden er et dansk børne- og ungdomsteater, der blev etableret i 1980 som Hvidovre Børneteater. Fra 1984 fik teatret status af egnsteater i Hvidovre, Brøndby og Rødovre Kommune under navnet Teater Vestvolden.

I 1989 overtog Hvidovre Kommune egnsteateraftalen med teatret. Birgit Gad var en af initiativtagerne til Teater Vestvolden og leder af teatret frem til 2001, hvor hun blev afløst af Nanni Theill.

Siden juni 2011 har skuespiller Stephan Pollner været teaterchef.

Teater Vestvolden er en kraftfuld medspiller i Hvidovres og Vestegnens kulturliv. Udover at skabe professionelt teater af høj kvalitet tilbyder teatret også dramaskole for byens børn og unge.