Scene Teater Vestvolden Hvidovre

Teater Vestvolden Hvidovre

Teater Vestvolden er Hvidovres teater og byder på masser af teater, events og kulturarrangementer for hele familien.

Publikum kender os som et hyggeligt teater, der tør sætte vigtige historier og emner på scenen, og som altid har et mål om at skabe sjove, spændende og skæve forestillinger for børn, unge og deres voksne.

Det er altid den gode historie, der er i centrum, ofte fortalt i et visuelt overraskende univers og med et særligt twist, som i form, udtryk eller genre er med til at udvikle hver forestilling.

Teater Vestvoldens umiskendelige aftryk er oftes allerede kendte historier med et twist, der kan opleves sammen på tværs af generationer.

Stephan Pollner – Teaterchef

Professionelt producerende teater

Som Hvidovres professionelt producerende teater præsenterer Teater Vestvolden hver sæson min. to egenproduktioner skabt af et professionelt hold af scenekunstnere.

Vi elsker godt teater. Jo længere et liv og jo flere publikummer en god forestilling kan nå, jo bedre.

Teater Vestvolden har derfor ved flere lejligheder skabt samproduktioner med andre teatre inden for den danske scenekunstbranche.

Uanset om vi producerer selv eller i et samarbejde med andre er der forud for hver ny forestilling gået op mod halvandet års arbejde fra den første idé til udvikling af manuskript, scenografi, lyd- og lysdesign og iscenesættelse til færdig produktion.

Teater Vestvoldens forestillinger tager ofte udgangspunkt i kendte klassiske titler fra bøger eller film som teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuter-klassikeren Zappa, men også nye titler og fortællinger som Et mærkeligt skib og Taynikma – skyggens vilje. Alle tre forestillinger har været genopsat flere sæsoner på teatret.

Vi spiller typisk i dagtimerne på hverdage for skoler og institutioner og andre interesserede og igen om aftenen på udvalgte spilledage, mens weekenden kan byde på forestillinger både formiddag, eftermiddag og aften.

Vi spiller op mod 150 forestillinger i løbet af en teatersæson, og det hele foregår i Hvidovre.

Teatret drager også på turné i vores Teaterbus.

Hold øje med aktuelle og kommende forestillinger i repertoiret.

Teater + meget mere

Første onsdag i hver måned sætter vi strøm til mikrofonen med Open Mic, hvor kendte komikere og nye talenter fyrer den af med masser af upassende underholdning. Navne som Christian Fuhlendorff, Ruben Søltoft, Simon Talbot og Linda P har tidligere lagt vejen forbi Vestvoldens Open Mic.

Teatret byder selvfølgelig også på gæstespil og nye tiltag for publikum i Hvidovre og på hele Vestegnen.

Salene

Teater Vestvolden råder over tre teatersale.

Hovedscenen er en moderne black-box-teatersal med plads til 150 publikummer designet til at bringe publikum helt tæt på de store oplevelser. På hovedscenen produceres der for det meste teater for unge, men også større familieforestillinger.

Anneksscenen “Nøøj, det’ for børn” er etableret i en nyrestaureret sal med kun 50 siddepladser, der sikrer en hyggelig og intim oplevelse for børn og børnebørn i selskab med deres voksne.

Foyerscenen har plads til omkring 60 siddende gæster ved de runde borde i teatrets hyggelige café og afholder diverse kulturarrangementer som stand-up, en stjernestund, kabaret og livemusik med nogle af de bedste navne inden for dansk underholdning og kultur.

Teatercafé

Cafeen åbner en time før forestillingen, og menukortet tæller ud over rigtig god kaffe fra Riccos kafferisteri til øl, vin og vand, masser af nyristede popcorn, chokolade, is og snack.

Vi kan se, at vores gæster nyder den helt særlige atmosfære, inden dørene går op til teatersalen, og mange vælger også at blive hængende efter tæppefald for at synke indtrykkene fra forestillingen og vende oplevelsen sammen.

Besøgende fra skoler og institutioner er velkomne til at nyde medbragt forplejning i cafeen, som er lukket for salg i dagtimerne på hverdage.

Turné i Teaterbus

Teater Vestvolden spiller stationært i Hvidovre, men kører også i udvalgte sæsonner land og rige rundt i de farverige og fantasifulde Teaterbusser, som er Danmarks eneste mobile teatre for børn og unge.

Teaterbusserne viser Teater Vestvoldens egne lidt mindre forestillinger som Chappers rumrejse og Lene og lillebror, og præsenterer også samproduktioner og gæstespil med kolleger fra børneteaterscenen.

Klik og læs mere om Teaterbusserne.

Egnsteateraftale og evaluering

Teater Vestvolden er en selvejende institution støttet af Hvidvore Kommune. Kommuner og teatre indgår fireårige egnsteateraftaler, som godkendes af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Slots- og Kulturstyrelsen. Her kan du læse Teater Vestvoldens egnsteateraftale for 2017-2020.

Staten refunderer op til 40 % af af kommunernes driftstilskud til egnsteatrene. Refusionen fra staten til Hvidovre Kommune var i 2017 på 36,3 %. Staten har udfærdiget en evaluering af Teater Vestvolden som Hvidovres professionelt producerende teater.

Lån af lokaler

Det er muligt at låne lokaler til kulturelle arrangementer. Send en skriftlig ansøgning til post@teatervestvolden.dk.

Teatret har et højt aktivitetsniveau og kan derfor kun uldåne lokaler i begrænsede perioder. Det er en forudsætning, at det pågældende arrangement har afsæt i teatrets scenekunstneriske profil og overordnede strategi i henhold til Teater Vestvoldens egnsteateraftale med Hvidovre Kommune.

Lidt historie

Teater Vestvolden blev etableret i 1982 som Hvidovre Børneteater. Fra 1984 fik teatret status af egnsteater i Hvidovre, Brøndby og Rødovre Kommune under navnet Teater Vestvolden.

I 1989 overtog Hvidovre Kommune alene egnsteateraftalen med teatret.

Birgit Gad var en af initiativtagerne til Teater Vestvolden og leder af teatret frem til 2001, hvor hun blev afløst af teaterleder Nanni Theill.

Siden juni 2011 har skuespiller og producent Stephan Pollner været teaterchef.

I 1996 flyttede Teater Vestvolden ind i de nuværende lokaler i den gamle brødfabrik på Høvedstenvej i Hvidovre og fungerede fortrinsvis som et turnerende teater frem til 2011, hvor teatret har haft fokus på at præsentere forestillinger stationært for publikum i Hvidovre.

Teater Vestvolden er idag en kraftfuld medspiller i Hvidovres kulturliv og tilbyder bl.a dramaskole for byens børn og unge.

Hvert 4. år indrages interesserede borgere ligeledes i en større teaterproduktion som dykker ned i de lokale historier.